Rioolpers.nl ontmaskert
Rioolpers.nl ontmaskert

Thijs Hameleers, Jokkebrok

(placeholder)

Faillissementsverslag Hameleers Transport

Financieel Verslag

Hameleers Transport

Terug naar Dossier Gerard Hermsen

Terug naar Dossier Gerard Hermsen

Via een management bedrijf van de Rabobank, werd Gerard Hermsen als  kandidaat gekozen voor het herstructureren van het totale Hameleers bedrijf.


Op dat moment reed hij in een BMW 520 (15 maanden oud) van zichelf en reed minimaal vijf dagen per week van Lopik naar hun bedrijven zijnde ruim 400 kilometer per dag. Daar de kosten hiervan voor Hameleers te hoog werden is in overleg met de bank en het managementbureau besloten een BMW te leasen wat Hameleers ruim 2.500 euro per maand scheelde. Het betichten van 13.000 euro in ruim een jaar aan lease kosten te hebben gemaakt heeft niets met oplichting te maken, maar is een puur normale en zakelijke regeling zoals velen bedrijven hebben.


Daarnaast is het frappant dat wel Opgelicht?! niet meedeelt dat Gerard Hermsen totaal ruim 180.000 euro aan managementprovisie nooit uitbetaald heeft gekregen.


De reden dat Gerard Hermsen zijn werkzaamheden daar heeft moeten staken, heeft te doen met het feit dat tijdens een vergadering bij Hameleers met de afdeling bijzonderbeheer van de Rabobank de heer Hameleers niet de voor de bank relevante documenten wenste te tekenen waarover al ruim 20 maanden was gecorrespondeerd tussen Hameleers en de bank.


Ook wenste de heer Hameleers niet verder te bankieren met de Rabobank, waardoor de Rabobank ter plekke mededeelde aan de heer Hameleers per direct het krediet stop te zetten.


Dat 7 maanden na het vertrek van Gerard Hermsen, de heer Hameleers de loodsen had verkocht en het transportbedrijf failliet heeft laten gaan.  Vervolgens heeft hij aan een vriend voor een appel en een ei de inboedel van het bedrijf doorverkocht. Het nieuw opgezette transportbedrijf krijgt vervolgens  een langdurig contract voor de loodsen van Hamelaars. Dit is een voorop gezet plan geweest, en Hameleers heeft net zo lang de boel aan het lijntje gehouden tot dat hij dacht zijn zaakjes op het droge te hebben. Helaas voor hem heeft de Rabobank alles ten gelde gemaakt (zie faillissementsverslag)


Hermsen stelt in dit dossier fouten te hebben gemaakt. hij had doortastender en harder moeten optreden.


De curator zoekt een zondebok in Gerard Hermsen, omdat Hameleers een legale faillissementsfraude heeft gepleegd. Dus feitelijk had opgelicht bij Hameleers moeten gaan onderzoeken. De curator heeft Gerard Hermsen nooit aansprakelijk gesteld.

 

De Rabobank, het managementbureau leggen de schuld bij Hameleers zelf. Het ging al jaren slecht bij Hameleers en het bedrijf zat niet voor niets bij bijzonder beheer afdeling van de bank. Dus dat Gerard Hermsen hier de schild van is, is een absolute leugen van Dirk Bayens en AvroTros Opgelicht?!


Onderzoek:

Wij hebben bevestigd gekregen dat de bank vindt dat Gerard Hermsen geen enkele blaam betrof. Het was Hameleers zelf die op listige wijze probeerde onder zijn verantwoording af te komen.

Thijs Hameleers, Jokkebrok