Rioolpers.nl Ontmaskert

Rotterdammert Hans de Bruine wordt door de redactie van AvroTros Opgelicht?! neergezet als dė hoofdact van de avond. Deze man zou volledig kaalgeplukt zijn door Marcel van Werkhoven.


Volgens de redactie van Opgelicht?! heeft Hans de Bruine vooraf € 150.000,- betaald voor een managementopdracht bij zijn sauna en kreeg hij daar niets voor terug. Bovendien zou de inboedel verdwenen zijn van zowel het restaurant Kibs en Rips te Bergschenhoek als zijn sauna Spartacus in Rotterdam. Hans de Bruine wordt dramatisch in beeld gebracht; "ik moet leven van een kopje macaroni met een beetje kipkruiden" en "had ik hem maar nooit gekend, dan had ik alles nog. Nu is alles weg en slaap ik in een groot tweepersoonsbed, zonder vriend" 

Het hele verhaal is uit zijn verband getrokken. Hoe steekt dit verhaal nu echt in elkaar? Wij gingen op onderzoek uit......

Hans de Bruine de Bruine en zijn man Rob Beker zijn berucht in de Rotterdamse gayscene. Ook wel gekend als het duo "Spik en Span" Hans de Bruine vertelt in de studio van Opgelicht?! dat hij de eigenaar was van Gaysauna Spartacus in Rotterdam en van Restaurant het Hoekse Hout in Bergschenhoek. 

Het verhaal wat de redactie van  Opgelicht?! brengt, klopt al gelijk bij het begin niet. Rob Beker -ex-man van Hans de Bruine-  is eigenaar van Sauna Spartacus uit Rotterdam. Hans de Bruine had geen enkele bemoeienis met deze sauna en deed alleen wat technische klusjes voor zijn man daar. Het restaurant het Hoekse Hout was eigendom van beiden, maar ook daar is Rob Beker de baas. Het restaurant en de gebouwen zijn letterlijk het speelterrein van Hans de Bruine. In een exclusief appartement in de sjieke wijk Hillegersberg in Rotterdam woont Rob Beker en Hans de Bruine woont in een vervallen houten aanbouw op het terrein van  het restaurant De Hoekse Hout. Op het moment dat Marcel de heren leert kennen, zijn ze al gescheiden van tafel en bed. De relatie is zo goed als over, er is alleen nog een zakelijke band. Ze zijn alleen nog niet officieel gescheiden.


De feitelijke opdrachtgever / werkgever van Marcel van Werkhoven in deze opdracht is dus Rob Beker. Marcel krijgt van Rob Beker de opdracht om bij Sauna Spartacus orde op zaken te stellen. Hij kan het zelf niet meer, hij is ziek. Officieel door een Burn-Out, maar Rob heeft ook diverse lichamelijke klachten, waardoor hij zich niet volledig kan inspannen. Zijn man Hans de Bruine heeft niet het zakelijke inzicht om de juiste besluiten te nemen. Marcel moet orde op zaken gaan stellen, en wordt in eerste instantie aangenomen voor één jaar.

Waarom moet Marcel daar orde op zaken gaan stellen? Een jaar voor het aantreden van Marcel besluit Rob Beker zijn bedrijfsleider (Aart van Vliet) tot zakenpartner te maken. Het bedrijf wordt aan hem verkocht. Er wordt overeengekomen dat deze man het bedrijf in maandelijkse termijnen zal gaan betalen. Tot de laatste termijn betaald is blijft Beker de eigenaar van zijn bedrijf en is degene die de eindverantwoordelijke is. Hij vertrouwt zijn bedrijfsleider, dat had hij beter niet kunnen doen.

Rob Beker krijgt maar een enkele keer betaald en krijgt in de gaten dat het niet goed gaat bij zijn sauna qua bedrijfsvoering. Hij krijgt van allerlei signalen dat er (betaal) problemen zijn. De bedrijfsleider blijkt een dromer, en bedenkt onrealistische doelstellingen. Marcel ontdekt dat de post al zeker 3/4 jaar niet wordt opengemaakt, er achterstanden zijn bij de fiscus, verzekeringen, energiemaatschappijen en leveranciers. Het personeel meldt zich massaal langdurig ziek. Marcel werkt op verzoek van de rechtmatige eigenaar opvolger Aart van Vliet uit het bedrijf en probeert rust te creëren in het bedrijf, wat in eerste instantie lukt. Marcel maakt hier geen vrienden mee, dat mag duidelijk zijn.

Inderdaad wordt overeengekomen -middels een intentieverklaring en niet met een koopovereenkomst zoals de redactie van Opgelicht?! wil doen laten geloven- dat Marcel en Benjamin op termijn de sauna zullen overnemen, maar pas als alle problemen zijn opgelost. Marcel en Benjamin investeren (lees; schieten voor) tienduizenden euro's in het saunabedrijf van Rob Beker, ze  betalen uit eigen zak de eerste weken zeer spoedeisende zaken zoals lonen, belastingen (beslagen), energie etc etc. Deze bedragen zijn tot op heden nooit terugbetaald door Rob Beker. Ook het overeengekomen salaris met Marcel voor zijn werkzaamheden is maar enkele keren betaald in het jaar dat Marcel voor Rob Beker gewerkt heeft. Er zijn met Rob Beker en Hans de Bruine diverse procedures over het niet betalen van die gelden gevoerd, zie hieronder.


Er komt aan het licht dat Rob Beker een belastingschuld van minimaal € 275.000,-  heeft, opgelopen door een naheffingsaanslag B.T.W., en deels door mismanagement van zijn voormalige bedrijfsleider/overnemer. Daarnaast spelen de vergunningsproblemen al lange tijd. De gemeente Rotterdam stelt -terecht- dat de derde verdieping bij Sauna Spartacus ooit illegaal gebouwd is. De toenmalige bedrijfsleider was zoals al eerder aangegeven een dromer en onderkende de dringende problemen daarvan niet en deed niet dat wat nodig was om de vergunning te legaliseren. Dit gegeven had niet onderschat moeten worden. Op dat moment is feitelijk de Sauna al failliet, nu de vergunning ingetrokken gaat worden. Het bedrijf zal daardoor ophouden te gaan betalen. Marcel adviseert het faillissement aan te vragen en te gaan dealen met de curator. Stelt diverse legale constructies voor, maar Marcel moet doorgaan van Rob Beker en zien of hij het tij kan keren. Rob Beker opereert onder een eenmanszaak, en is derhalve dan ook in privé failliet wanneer het faillissement uitgesproken zou worden. Die afgang wilde Rob Beker zichzelf besparen.


Zowel opgelicht?! als Hans de Bruine doen voorkomen dat Rob Beker en Hans de Bruine door de schuld van Marcel failliet zijn. Dat is weerlegbaar onjuist. Sauna Spartacus was in december 2013 al ten dode op geschreven, nog voor Marcel daar ooit één voet had binnen gezet. Het blijft dweilen met de kraan open. Marcel blust veel grote en kleine brandjes, en heeft daar slapeloze nachten van en krijgt zelfs van zijn huisarts het advies rustiger aan te doen. Hoeveel uur hij ook maakt, er valt niet te werken met vooral Rob Beker. Ook het voorgeschoten geld en salaris wordt maar niet betaald, iedere keer weer een nieuw excuus. Toch gaan de heren zelf door met sloten geld uitgeven.... Luxe vakantie's, nieuwe auto's, dure gezelschapsjongens uitnodigen etc. etc.


Op gegeven moment na maanden touwtrekken en valse beloftes moet Marcel een moeilijk besluit nemen, hij schakelt zijn advocaat in, en besluit de rechter er bij te gaan betrekken  en met veel moeite lukt het hem, na een hoop getouwtrek om maar een klein bedrag (150k) binnen te harken- dit is het bedrag waar de redactie van Opgelicht?! het over heeft-  de rest blijft openstaan, hoe komt het dat de heren zoveel schuld bij Marcel hebben:


Van het restaurant het Hoekse Hout (Kibs en Rips) is Hans de Bruine maar 10% eigenaar. (op papier 50%-50%, maar een onderhandse akte geeft aan dat Hans niets te vertellen heeft) Ook hier is feitelijk zijn echtgenoot Rob Beker de baas. Tijdens de werkzaamheden welke Marcel voor de sauna doet, komt naar voren toe dat het restaurant ook zo goed als failliet is. Marcel komt er achter dat er procedures tegen de heren aanhangig gemaakt zijn met onder andere meerdere personeelsleden welke in totaal bedragen claimen van in totaal € 200.000,- Marcel constateert dit omdat Rob Beker de administratie van beide bedrijven door elkaar laat gaan, en deurwaarders zich melden voor betalen van vorderingen welke eigenlijk voor een ander bedrijf zijn.

Marcel kaart dit aan bij Rob Beker en uit dat gesprek blijkt dat de omzet van het restaurant Het Hoekse Hout al jaren wordt aangezuiverd met zwart geld van de Sauna. Het restaurant is niets anders dan een speelplaats voor Hans de Bruine, die in verband met een ongeluk zijn feitelijke vak als timmerman niet meer kon uitoefenen. Rob Beker wil van het restaurant af, ook gezien de aankomende scheiding. In dat zelfde gesprek vraagt Rob Beker of Marcel het restaurant nieuw leven kon inblazen, of wilde overnemen.

Marcel heeft na enig nadenken een -naar hij dacht- goede afspraak de deal gemaakt dat hij zich sterk ging maken voor het restaurant maar wilde alleen het bedrijf pas op termijn aankopen in verband met alle structurele problemen. Heel duidelijk wordt afgesproken dat het huidige bedrijf (restaurant het Hoekse Hout) het nieuwe concept van de franchise organisatie (Cirque Belge / Benchke Restaurants ) van Marcel en zijn echtgenoot gaat uitbaten.

Restaurant het Hoekse Hout krijgt hiervoor een franchise overeenkomst van het merk Kibs en Rips. Marcel en Benjamin richten enkele vennootschappen op om de franchise organisatie verder vorm te geven. Het pand in Bergschenhoek zal worden verbouwd tot het hoofdkantoor van Kibs en Rips. De kantoren en het woonhuis zullen worden gedeeld met het Hoekse Hout om kosten te besparen. Hans de Bruine verhuist voorlopig naar het luxe appartement in Hillegersberg en Rob Beker zal bij vrienden gaan logeren. Er wordt een manager aangesteld die de zaak gaat draaien. Deze manager legt verantwoording af bij het management, waarin naast Marcel en zijn team, ook Rob Beker en Hans de Bruine deel van uit maken. Deze manager heeft overigens NOOIT salaris ontvangen van de heren Beker en de Bruine.

* Update: De Curator heeft de vordering van deze manager ondertussen erkend.


Er wordt wel een principe overeenkomst bereikt, het koopbedrag wordt bepaald op € 425.000,- Nadat het koopcontract van het Onroerend goed met inboedel (gesplitst in koop van het OR en de inboedel) getekend is, betaalt  Marcel persoonlijk aan Hans de Bruine het astronomische bedrag van € 350.000,- (3,5 ton)  Deze betaling wordt vastgelegd in een overeenkomst welke bij Notaris Misidjan in Capelle aan den IJssel wordt geregistreerd, samen met de koopovereenkomst, die tevens geregistreerd wordt.  Diverse getuigen waren bij deze ondertekening  en betaling aanwezig. Dit bedrag is specifiek bedoeld als voorschot voor de aankoop van het het recht van erfpacht en de opstallen van het  Hoekse Hout, inclusief Inventaris. De bedoeling is dat Rob Beker en Hans de Bruine hun schulden hiervan kunnen gaan inlossen, en rust in de tent gaan krijgen. Marcel en zijn team gaan de hut verbouwen tot het moderne winstgevende concept. Deze verbouwing wordt ook door Marcel en Benjamin voorgeschoten.


Maar, naar wat later blijkt, het geld wordt niet allemaal gebruikt om de schulden direct af te lossen. Door Hans de Bruine wordt het bedrag gesplitst, één deel wordt op een geheime bankrekening bij de REGIOBANK gestort. Daar mocht zijn echtgenoot niets van weten. Een ander deel wordt gestort bij de ING bank van zijn snel opgerichte Holding. zie de bankafschriften, weer een ander deel wordt gebruikt voor afbetaling van de opgeëiste schuld bij de ABN Amro en wordt en een deel verstopt in België en Zwitserland. Marcel komt daar bij toeval achter omdat hij de post inventariseert. Ook heeft Rob Beker een enorme voorraad met cash geld, overgehouden uit de zwarte omzet van Sauna Spartacus. (de omzet daar werd altijd met 50% verminderd op de kassa) Dit geld is nog steeds onder Rob Beker, en hij leeft daar nu goed van. Ondanks zijn faillisement.


Al snel blijkt na de aankoop en voorschot betaling dat het onroerend goed  in Bergschenhoek niet overgenomen kan worden. De eigenaar van de grond, het recreatieschap geeft toch geen toestemming voor de verkoop van het erfpachtrecht, deze en de gemeente hebben op dat moment andere plannen met het gebied.


Daarnaast is er de situatie dat het horecabedrijf van Hans de Bruine en Rob Beker geen vergunning meer had, maar een vrijstelling had verkregen van de gemeente Lansingerland. Ook in verband met de toekomstplannen en vooral vanwege het feit dat er diverse overtredingen met betrekking op die voormalige vergunning had plaats gevonden. Het verhaal wat de redactie van Opgelicht?! verzonnen heeft, namelijk door het verleden van Marcel van Werkhoven de vergunningen door de gemeente zijn ingetrokken is dus een broodje aap verhaal, in het restaurant was helemaal geen vergunning meer, Hans de Bruine werkte daar zonder vergunning.......


Daarnaast een opmerkelijk detail, de redactie van Opgelicht?! stelt dat de gemeente Lansingerland (Bergschenhoek) de vergunning intrekt omdat Marcel in België veroordeeld zou zijn voor een celstraf van 30 maanden wegens oplichting, valsheid in geschrifte en bedreiging. We praten hier over maart/april 2014. Later zegt de redactie van Opgelicht?! dat Marcel van Werkhoven voor het eerst bij verstek veroordeeld in januari 2016. Het verhaal van Opgelicht?! klopt dus aantoonbaar niet. 1.De gemeente kon de vergunning niet intrekken, want die bestond helemaal niet en 2.) Dat de gemeente een vergunning introk vanwege die veroordeling is nonsnes want het speelde twee jaar voor de uitspraak uit 2016. Een ernstige fout in het relaas van Opgelicht?!  Een oplettende kijker, kan deze fout er zou uitpikken. Maar fouten worden snel gemaakt als de waarheid wordt verdraaid en er een deadline is.

Een horeca en exploitatie vergunning is dan ook niet zomaar geregeld. Dit waren de heren bij verkoop "vergeten" te vertellen. Er volgt in April 2014 met spoed dan ook een aanvraag voor een nieuwe exploitatie vergunning, op naam van Benchke Restaurants (de franchise gever) omdat Beker en de Bruine geen vergunning meer gaan krijgen, vanwege die eerdere overtredingen. Beker en de Bruine blijven exploiteren met hun vennootschap. De gemeente Lansingerand heeft werkelijk een bord voor hun kop en zegt dat Marcel en Benjamin niet integer zijn. Ze zullen er alles aandoen om een vergunning af te wijzen. 

Marcel roept Rob Beker en Hans de Bruine bij elkaar om over de ontstane situatie te praten. Marcel en Benjamin hebben op dat moment een financiële strop van zeker € 550.000,- (5,5 ton) Beker en de Bruine willen betalen maar het geld is op. In overleg tekenen ze daarop schuldbekentenissen en stemmen er mee in dat Marcel en Benjamin een eerste hypotheekrecht krijgen op hun onroerend goed in Rotterdam en Bergschenhoek. De afspraak voor het vestigen van deze hypotheek akten staat op papier, maar is door bewust vertragen van de kant van Rob Beker en Hans de Bruine nooit bij de notaris geëffectueerd. Daaropvolgend wordt de koop van beide bedrijven ontbonden, en wordt het betaalde geld per direct teruggevorderd.


Later blijkt ook nog eens dat de verantwoordelijke bij de gemeente Lansingerland met beslissingsbevoegdheid, banden heeft met een horeca gelegenheid 300 meter verderop, en een aanleg van een geplande snelweg kennelijk de feitelijke reden is van de tegenwerking. De vergunning van Beker en de Bruine en de vergunningsaanvraag als zodanig behandeld gaat worden.  

Ook komt naar voren dat Rob Sierat met de gemeente aan het e-mailen is over Marcel van Werkhoven, wat ook kwaad bloed zet bij de gemeente. U kunt op een aparte pagina lezen dat Rob Sierat een ongeleid projectiel is en de waarheid compleet verdraait.


Met Beker en de Bruine wordt gezien het voorgaande overeengekomen dat Marcel en zijn echtgenoot de vergunningaanvraag intrekken en dat Beker en de Bruine blijven doorgaan met exploiteren, op basis van hun vrijstelling. Als de gemeente sluit zal er procedure bij de bestuursrechtbank worden aangespannen. Op de KVK van het Hoekse Hout blijkt overigens dat Marcel en Benjamin nooit het restaurant Kibs en Rips hebben uitgebaat, maar dat Beker en de Bruine dit steeds deden. Kibs en Rips Bergschenhoek -dus niet de franchise onderneming Kibs en Rips (Benchke Restaurants)- , is vanaf het begin uitgebaat door Beker en de Bruine, dit staat keihard vast bij de Kamer van Koophandel, zie de KVK uittreksels. Ja het idee, de naam en de franchise formule zijn van Marcel en Benjamin, daarvoor moest betaald worden, heel normaal, toch. Betalingen die overigens nooit plaatsvonden!


Daarnaast is er het gegeven dat er totaal niet te communiceren valt met de heren. Afspraken worden iedere keer niet nagekomen of moeten opeens anders uitgevoerd worden. Beker was al jaren ervoor zwaar overspannen en deed niets meer in de bedrijven, alleen geld binnen harken en uitgeven, en goed ook! Op een dag dat de zoveelste faillissementsaanvraag van een personeelslid behandeld werd op de rechtbank, kwam Beker niet opdraven. Hij zat in een Luxe Wellness Resort waar hij vaak verbleef, ad raison van € 850,- per dag.  Marcel en zijn team hebben alle zeilen bijgezet om toen een faillissement te voorkomen. Dit soort zaken wordt niet besproken in het tv programma AvroTros Opgelicht?!


De Bruine zegt dat hij met het mes op de keel Marcel en Benjamin € 150.000,- betaald heeft, maar hij vergeet te vertellen dat hij en Rob Beker naast die betaling van €150.000,- nog ruim € 400.000,- moeten betalen of zekerheid moeten geven. De volledige inboedel, de blokhutten, terrassen en alles wat rond en op het terrein van het restaurant staat zijn eigendom van Marcel en Benjamin, totdat alles betaald is.


Hans geeft verder aan dat Marcel de inboedel heeft gestolen Dat is merkwaardig, hoe kan Marcel nu iets stelen wat van hemzelf is? De curator kan niet anders dan de volledige vordering te erkennen -ruim € 450.000,- bewijsbaar-.

In eerste instantie komt de curator met een tegenvordering maar ze kan dat niet hard maken. Dit is overgins een standaard reactie van een curator. Marcel en Benjamin zijn, net zoals 65 andere gedupeerden aan het wachten op hun centen. De advocaat van Marcel en zijn echtgenoot is druk bezig om deze vordering binnen te harken. De Curator heeft ondertussen laten weten dat hun vordering erkend wordt, en dat er over een bedrag nog onderhandeld zal moeten worden.

Toen Beker en de Bruine het restaurant in 2008 overnamen, hadden zij een afbetalingsregeling met de voormalige eigenaar. Deze beste man heeft pas een paar jaar geleden zijn geld gehad. Hij besluiten naar de heren te gaan, en moest daarvoor uit Spanje komen overvliegen. Hij heeft net zolang gewacht totdat er betaald werd. Eerder zou hij niet vertrekken. Omdat hij iedere keer tegen een muur van smoezen aanliep heeft hij gedreigd Hans de Bruine met zijn hoofd in de frituurpan te steken. Plots kwam Rob Beker met de nodige € 70.000,-  (Cash) aan en is de man vertrokken. Dit om aan te geven wat voor mannen Hans de Bruine en Rob Beker nu echt zijn.

Hans de Bruine stelt, "was ik hem maar nooit tegengekomen. Ik moet nu leven van 2 kopjes macaroni met kipkruiden per dag."  Het is eerder andersom. Marcel had medelijden en wilde deze mannen helpen, maar kwam van een koude kermis thuis. Komedianten pur sang zijn het. Marcel en Benjamin hebben een gigantische schadepost opgelopen door het handelen van deze twee onbetrouwbare mannen. Zij kunnen vooralsnog fluiten naar (een deel van) hun geld, en als toetje krijgen ze dan ook nog gratis zendtijd op de Nederlandse Publieke Omroep. 

Hans de Bruine stelt dat Marcel een overval in scene heeft gezet. Dit is pure laster en smaad. Uiteraard is daar een aangifte voor nodig. Onzin dus en de Bruine is hiervoor aansprakelijk gesteld. Handig tijdens een faillissement, zo wordt de boedelschuld alleen maar groter. Het spreekt voor zich dat de Bruine dit aangerekend gaat worden.

Overigens, u kunt Hans de Bruine elke avond voor de webcam met of zonder zijn hondenriem op een gaychat site (bullchat.com) vinden, waar hij jonge gekleurde jongens overhaalt om tegen grove betaling om met hem het bed in te duiken en allerlei (extreme) seksuele handelingen te verrichten.

Juist, ja. Daar gaat het geld van Marcel en zijn echtgenoot toe. Kijk gerust in de lading bewijzen, hiernaast het verhaal. Normaal verlagen wij ons niet om dit soort verhalen te publiceren -AvroTros Opgelicht?! doet dat wel- Maar willen hier mee aantonen dat het verhaal met die kopjes macaroni en niets meer hebben gelogen is.

Het principe van hoor en wederhoor:

De heren Beker en de Bruine hebben niet gereageerd op onze informatie verzoeken. De curator geeft niet thuis, behoudens een keer een telefoongesprek maar haar secretaresse, dat we terug gebeld zullen worden. Na drie maanden nog niets gehoord....


Hans de Bruine,  JokkeBrok

Jokkebrok Hans de Bruine
(placeholder)

Beslagverlof rechtbank

Beker en de Bruine vergeten te betalen

Laatste Aanmaning

Beker en de Bruine voor betalen van hun schuld.

Voorbeelden

Belastingschulden

Franchise Overeenkomst

Gedwongen verkoop Appartement

Schuldbekentenis

Betaalbewijs van

€ 350.000

Uittreksel KVK

Kibs en Ribs

Waarde Pand

Restaurant

Het Hoekse Hout

Gemeete

Lansingerland

heeft andere belangen

Duur leven

de Bruine en Beker

Paydate's kosten veel

Intensie Verklaring

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Oplichter Hans de Bruine
Hans de bruine wil Seks!