Rioolpers.nl ontmaskert
Rioolpers.nl ontmaskert

Harold van der Meeren en Dennis Smithuis,

Heitje voor een karweitje..... #metoo?

(placeholder)
Brasserie de nieuwe baan Prinsenbeek
Brasserie de nieuwe baan Prinsenbeek
Brasserie de nieuwe baan Prinsenbeek

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Terug naar Dossier Marcel van Werkhoven

Dennis Smithuis, Houtjes leggert
Harold van der Meeren, Misschien kan ik je met een Lollie Bekeren?
Brasserie de nieuwe baan Prinsenbeek

We schrijven medio 2015. Harold van der Meeren is gecharmeerd van Benjamin, de echtgenoot van Marcel. Zodoende is hij vaak in de Sauna van Benjamin te vinden. De ene keer met en de andere keer zonder echtgenoot.

Als van der Meeren alleen is probeert hij Benjamin te versieren, hij weet wel van alles leuk te doen met hem. Benjamin geeft duidelijk aan dat hij daarvoor niet in is.

Dennis Smithuis daarin tegen is serieus en komt in gesprek. het bedrijf wat hij samen heeft met Harold, doet het slecht. Privé zitten ze zwaar in de schulden en het bedrijf, Brasserie de Nieuwe Baan kan de rekeningen niet betalen. Ondanks dat er best veel aanloop is.

Dennis vertelt over priveschulden, belastingschulden, huurschulden, aflossingsachterstanden en leveranciers schulden. Hij vraagt direct aan Marcel en Benjamin of ze geen geld kunnen lenen om het hoofd boven water te houden.

Marcel en Benjamin geven aan dat ze niet aan geld uitlenen doen, maar wel willen kijken waar het probleem zit. Er komt een afspraak.

op 31 juli 2015 heeft Marcel een gesprek met Harold en Dennis. Marcel neemt zijn zeer gelouterde rechterhand mee voor back up.

Tijdens het gesprek komt naar voren dat Harold en Dennis alle schuld van het niet goed lopen van de zaak afschuiven op de Chef-Kok. Deze zou niet kunnen koken, langzaam zijn , verkeerd inkopen en te veel weggooien.

Marcel bespreekt wat de tarieven zijn als hij daadwerkelijk moet ingrijpen. De afspraak is dat Marcel en zijn rechterhand een dag mee gaan draaien in het bedrijf om te zien wat er nu aan de hand is.

Er worden zeer veel misstanden maar vooral onkunde gesignaleerd. Zo is de Chef-Kok helemaal niet zo slecht, snappen de eigenaren werkelijk niets van de Horeca en zijn er zeer veel verbeterpunten.

Een punt wat opvalt is dat divers personeel niet aangenomen is om hun horeca kwaliteiten maar om hun “bed-kwaliteiten”. Menig personeelslid duikt het bed in met de eigenaren, die dan een baantje creeeren in hun bedrijf. Dat is natuurlijk uit den boze en Marcel adviseert dit soort jongetjes direct de laan uit te sturen.

Afgesproken wordt dat Marcel daarmee aan de slag gaat. Een bijkomend probleem was dat het bedrijf in de periode geen goede kok had. De Chef ging met verlof en de andere koks waren al gillend weggevlucht. Marcel wordt gevraagd om de keuken te draaien tijdens deze uren. Het is specifiek Harold van der Meeren die daar toestemming voor geeft.

Marcel werkt zich uit de naad voor het bedrijf. Maakt een nieuwe kaart - welke tot op de dag van vandaag nog wordt gebruikt - De rechterhand van Marcel richt het restaurant opnieuw in en maakt er een mooie zaak van.  

Harold en Dennis hebben het lef om tijdens deze periode ook gewoon op vakantie te gaan. Geld hebben ze niet maar dat wordt uit de fooienpot van het personeel gehaald. Marcel draait hierdoor twee weken lang 15 uur per dag achterelkaar. Hij vind dat hij het personeel niet kan laten stikken. Als er geen personeel was geweest, had hij de deur op slot gedraaid van het restaurant.

Het bedrijf begint winst te maken. Er wordt geen voorraad meer weggegooid en het bedrijf krijgt structuur. De nettowinst komt boven de 35% uit en is keurig in lijn met de verwachtingen.

Marcel wordt gevraagd om toch de Chef-Kok er uit te werken, want ze kunnen niets met deze man. Er valt slecht te werken met mensen die geen Nederlandse achtergrond hebben. Marcel gaat hier tegenin en zegt dat de Kok een prima Chef is en weet wat hij doet, maar dat hij de vrijheid moet krijgen. Harold weet een betere Chef-Kok (kost ook het dubbele van de huidige Chef) en is gay. Na wat speurwerk komt Marcel er achter dat Harold regelmatig in het broekje zit van deze “chef” kok. Marcel weigert dit en de scheuren beginnen te ontstaan.

Marcel geeft ook aan dat zowel Dennis als Harold beter een andere job kunnen zoeken omdat ze totaal niet geschikt zijn voor de Horeca. Hierdoor ontstaat een enorme discussie en zegt Marcel dat hij het wel goed vindt en draagt alles over aan de goede Chef-Kok. Hij wenst ze veel succes.

Er wordt een factuur gestuurd van de werkzaamheden. De koks werkzaamheden van Marcel worden voor een normaal tarief gedeclareerd en de advieswerkzaamheden tegen het afgesproken tarief. Heel transparant en eerlijk.

Er komt een brief van een derderangs advocaat. Deze beweert doodleuk dat het harde werken van Marcel (en zijn team) een vriendendienst was, en dat er dus niet betaald hoeft te worden.

Tot op heden hebben de heren geweigerd ook maar 1 euro te betalen. Groot is dan ook de verwondering als de heren te zien zijn tijdens de uitzending van Opgelicht?!. De Oplichters die iemand verwijten een oplichter te zijn. Dat is de reden dat ze hier vermeld zijn.

Zijn jullie ook opgelicht door Harold van der Meeren en / of Dennis Smithuis?  Laat het ons weten, Stichting AIP heeft meerdere klachten ontvangen over deze heren en gaat de klacht bundelen tot 1 zaak.