Waarom stapt Wethouder Herbert Raat niet op?

Herbert Raat, Stap nu gewoon op. Je lult maar wat in de rondte.
Herbert Raat, Stap nu gewoon op. Je lult maar wat in de rondte.
We zijn druk bezig met het dossier van Bartijn Dekker. De aannemer die op 28 november jl. er even lekker tussen genomen werd door onderzoekjournalist Dirk Bayens en de redactie van Opgelicht?! Ook in dit dossier zijn we al veel punten tegengekomen waar de redactie van Opgelicht?! helemaal de fout mee in gaat. Het is zelfs zo erg dat je het beschamend kunt noemen.

Wie ook stevig en laakbaar de fout in gaat is Herbert Raat, Wethouder (VVD) van de gemeente Amstelveen. Uit de stukken blijkt dat deze wethouder gewoon staat te jokkebrokken op de Nederlandse televisie. Ze hebben het over een half afgebroken school van Florencius in Amstelveen. De VVD-Wethouder zegt doodleuk dat het bouwbedrijf van Bartijn van alles verkeerd doet, dat daar veel onzuivere zaken spelen en dat Bartijn verantwoordelijk is voor de situatie en had hij ook nog eens de vergunningsaanvraag moeten indienen. Gewoon op televisie gezegd, zonder enige fundatie. Hier heeft mijnheer de wethouder duidelijk niet over nagedacht.

Wij krijgen nota bene e-mail berichten onder ogen waarin staat dat de opdrachtgever, de school Florencius bij name van de heer G. Kets – Adj. Directeur- het wel spannend vindt dat er zonder vergunning gewerkt wordt. Iedere belanghebbende krijgt van deze e-mail berichten een cc’tje. Ook de directeur van Florencius –Peter van Kranenburg– en de wethouder. Daarnaast zien wij in de getekende overkomst tussen de hoofdaannemer About Projects en Bouwheere Bouwbedrijf niet terug dat Bouwheere de vergunningaanvraag moet regelen. In de algemene voorwaarden van Bouwheere staat dan ook nog eens heel duidelijk dat de opdrachtgever verantwoordelijk is voor een eventuele vergunningaanvraag. Dus in dit hele verhaal omtrent de Florencius soap treft Bartijn Dekker geen enkele blaam. Hij heeft enkel keihard gewerkt om zijn opdrachtgever te helpen, maar wordt door hen als dank “geslachtofferd”.  En de wethouder werkt er aan mee. Dat geeft te doen denken. Overigens: Dekker heeft nooit betaald gekregen, en deze vordering ligt nu bij de rechter.

Florencius speelt het vals: ze gaven zelf opdracht tot bouwen zonder vergunning
Florencius speelt het vals: ze gaven zelf opdracht tot bouwen zonder vergunning

Daarnaast bereikt ons vandaag het bericht dat de wethouder en de vergunningafdeling van de gemeente Amstelveen de (ver)bouwvergunning heeft verleend. Dat is hoogst opmerkelijk nu blijkt dat juist de opdrachtgever willens en wetens zonder vergunning de bouw liet starten en ook niet van plan was deze aan te vragen. Zeer opmerkelijk!

Deze wethouder is dus bewezen niet capabel voor zijn functie. Hij laat zich om de tuin leiden door foute lieden van een school, gaat er vervolgens nog eens een ongefundeerd verhaal over lopen brabbelen op T.V. In de wandelgangen op het gemeentehuis en in de steegjes van de gemeente Amstelveen wordt verteld dat de wethouder betaald is om het als zodanig te regelen. Daar hebben wij, buiten verklaringen van inwoners, geen bewijs van kunnen vinden. Wij gaan wel door met zoeken daarnaar.

Ook al zou de beschuldiging dat de wethouder zich zou laten fêteren niet waar zijn, is het echt ongepast dat een wethouder zomaar iemand beschuldigt en het leven van de persoon en zijn gezin compleet verwoest. Daarnaast verspreidt hij aperte leugens. Deze man moet per direct opstappen, en als hij zelf niet doet, moet de raad actie ondernemen, en hem eruit pleuren voordat deze nog meer brokken maakt!

Wij gaan een WOB verzoek doen inzake de afgegeven vergunning. Wij hebben documenten waarvan de gemeente niet weet dat wij deze in bezit hebben. Eens zien of de gemeente wel transparant is, of dat er nog meer koppen moeten gaan rollen!

Ik heb zowel de wethouder als de gemeente Amstelveen, alsmede Florencius en About Projects verzocht contact op te nemen, maar niemand heeft daar op gereageerd.

Tagged with: , , , , , , , , , , ,

Comments & Reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*