0
22 februari 2018

Redactie van AvroTros Opgelicht?! is schuldig aan mishandeling

De afgelopen maanden hebben wij meer dan 40 dossiers van de redactie van Opgelicht?! onderzocht. Recente dossiers, en dossiers uit een verder verleden. Met het in kaart brengen van de misstanden bij de redactie van AvroTros komt één gemene deler naar voren. Vaak wordt niet enkel het leven van de hoofdpersoon van een item van Opgelicht?! moedwillig en onterecht geruïneerd, maar worden personen uit de directe relationele sfeer van een slachtoffer van Opgelicht?! (partners, kinderen, ouders of andere familie) meestal nog harder geraakt dan de hoofdpersoon zelf.

Voor het gemak ga ik hier gewoon de hele schuldvraag of zo’n persoon inderdaad fout is uit de weg. Ik zie in dossiers bijvoorbeeld voorkomen dat na een uitzending de persoon en zijn familie zwaar bedreigd worden door totaal onbekende figuren, zijn er dossiers waar personen afgeperst en zelfs ook fysiek aangevallen zijn tot aan zware mishandeling toe.

Redactie van Opgelicht?! schuldig aan mishandeling
Redactie van Opgelicht?! schuldig aan mishandeling

Wat er bij mij uitspringt is dat kinderen van de vermeende oplichters in het dagelijkse leven ernstig belemmerd worden in hun doen en laten door de handelswijze van de redactie. Het sociale leven van deze weerloze en onschuldige kinderen houdt in één klap op. Ze zijn opeens een paria op school, leerkrachten maken schandalige opmerkingen en medeleerlingen beginnen te pesten, sportclubs royeren kinderen omdat Papa of Mama een crimineel zou zijn. Ze mogen niet meer op feestjes komen, worden overal genegeerd, spelen of logeren bij leeftijdgenootjes mag niet meer en die aardige buurvrouw is opeens een heks van een wijf geworden. Gevolg? een compleet isolement voor hen, met alle gevolgen van dien. Getekend voor het leven. Door de schuld van die klote redactie.

Ik heb dan ook de integere lieden van de redactie van Opgelicht?!, maar vooral de directie van AvroTros gevraagd zij dit voorgaande wel beseffen en wat dit met hen doet. Dat het hun schuld is en derhalve hen ook verwijtbaar is -let op, even de schuldvraag van de vermeende oplichter in het midden gelaten- dat deze kinderen voor de rest van hun leven getekend zijn. Dat de redactie het recht op een normaal leven wat deze kinderen hebben hen compleet ontneemt. Dat door het handelen van deze redactie al meerdere kinderen behandeld zijn voor ernstige psychische klachten waaronder verminkingen en zelfmoordneigingen (zelfs pogingen!). dat sommige kinderen hierdoor het verkeerde pad zijn opgekomen en hun heil, gewoon om de realiteit te ontvluchten, zijn gaan zoeken in alcohol, drugs en andere verslavingen. En dit is slechts een greep uit de ontstane problemen door de werkwijze van AvroTros Opgelicht?!  U raadt het al, er kwam geen enkele reactie van de laffe lieden van de redactie en directie. In hun dwangmatige zoektocht naar zaken om kijkcijfers te scoren, laten zij dit soort zaken gewoon links liggen. Eigen gewin, dat is het begin!

Zoals u weet ben ik ook beschuldigd van oplichting door deze raddraaiers. Ik heb hun aantijgingen weerlegd met feiten en het echte verhaal. De redactie heeft aangegeven dat mijn bewijs “nul” is en mijn verhaal niet klopt. Natuurlijk heb ik nog massa’s bewijzen achter de hand welke gebruikt zullen gaan worden in de aankomende civiele procedure. De rechter zal uit gaan maken wie nu gelijk heeft en ik zal de uitkomst hiervan gewoon bloggen. Ik ga mijn verantwoording niet uit de weg, namelijk. Ook ik heb het voorgaande mee mogen maken, behalve het verhaal van de kinderen, dan. Ik ben namelijk overtuigd homo. Daarnaast, zou ik mij geen raad weten met kinderen. Een geluk bij een ongeluk, laat ik maar zeggen.

Kinderen onnodig betrokken door redactie van Opgelicht?!
Kinderen onnodig betrokken door redactie van Opgelicht?!

Maar die verhalen over die hulpeloze kinderen die door de schuld van AvroTros de afgrond in gestort zijn, raakte mij. Dat is één van de redenen dat ik óók opkom voor hun rechten. Ik heb geconstateerd dat de redactie van Opgelicht én de directie van AvroTros verwijtbaar schuldig is aan enkelvoudige mishandeling. Art 300 van het Wetboek van Strafrecht is daar heel duidelijk over. Ik heb de betrokken personen geadviseerd hier werk van te maken, en hen doorverwezen naar een goede advocaat. Ik zal deze zaken op de voet gaan volgen.

Als dit het synoniem is van kwalitatief hoogstaande programma’s maken, waar wij met ons allen 864 miljoen per jaar voor schokken, zal de NPO beter haar werk moeten gaan doen. Zo draagt AvroTros echt niet bij om de jongeren te bereiken en te verwennen met kwalitatieve informatieve programma’s. Uit dit voorgaande is ook de naam van deze website ontstaan. Dit is gewoon riooljournalistiek, AvroTros noemt het amusement. Bijna, bijna gaat AvroTros over lijken…..

Wij hebben onze contactpersoon bij de NPO op de hoogte gebracht van dit falen van de AvroTros. Ze waren, op zijn zachts gezegd, not amused. Er zal onderzoek volgen.

 

Tagged with: , , , , , , , , ,

Comments & Reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*