Viswijf en haar stomme Guppie

Een van de taken als bestuurslid van de stichting is dat je bij toerbeurt telefoondienst hebt. Gisteren was ik van wacht en had het best wel druk daarmee. Veel positieve reacties en steunbetuigingen. Ook wat minder leuke telefoontjes; twee telefoongesprekken sprongen er uit en laten we het daar eens over hebben.

Ik kreeg telefoon van Solana Pijloo. Zij is een van de “steunpilaren” in het dossier Raymond Rudge waar de redactie van Opgelicht?! een verhaal omheen heeft gebouwd. In het dossier van Raymond Rudge hebben wij dat verhaal compleet onderuitgehaald. Haar verhaal klopte niet.

Solana vertelde mij dat ze het niet eens was met het feit dat rioolpers.nl haar dossier gepubliceerd had. Ik heb haar verteld dat ze kan verwachten dat als je op de TV een lulverhaal vertelt je daar reactie op gaat krijgen. Schandalig vond ze het, ze zou aangifte gaan doen, ik kreeg een paar oerkreten naar mijn hoofd en de lijn werd tenslotte verbroken. Nog geen tien minuten later kregen wij Mama Pijloo aan de lijn. En opeens leek het of we op een ouderwetse Achterhoekse Vismarkt stonden. Buiten dat ze ons als een viswijf te woord stond maakte ze ons ook voor rotte vis uit. Ze zou ons wel kapot maken en de haak ging er op.

Ik heb er eens een nachtje over geslapen Wat moest ik hier nu weer mee. Moest ik de redactie van Opgelicht?! afbranden? Moest ik deze mensen aan de schandpaal nagelen? Ik wil niemand denigreren want een van mijn stelregels is dat iedereen voor mij gelijk is. Ieder mens is uniek. Ik wil dan ook niemand voor schut zetten. Ondanks dat de redactie van Opgelicht?! dat wel graag doet.

Maar toch zet ik de gesprekken online. Waarom? Om aan te geven op welk niveau de redactie van Opgelicht?! zich begeeft om zaken rond te maken. Snapt u hem? Elk redelijk denkend mens zal begrijpen dat als je met dit soort personen in zee gaat om een item te maken je niet geloofwaardig meer bent.

Ik doe het ook om nieuwe “gedupeerden” die zich bij AvroTros melden te laten zien dat actie > reactie is. Elk dossier, elk item van de redactie van Opgelicht?! onderzoeken wij grondig en als wij misstanden ontdekken publiceren wij onze bevindingen, of de persoon in kwestie nu goed of fout is. Het gaat ons om het feit dat de redactie van Opgelicht?! gewoon de waarheid moet brengen en niet verdraaien. Het is helaas wel het format van hun programma. Als ze daarmee moeten stoppen heeft het programma geen bestaansrecht meer, de sensatie is dan weg en daarmee veel lagere kijkcijfers.

Van sensatie zoeken op laag water is nooit iemand beter van geworden, zowel de voorstander als tegenstanders. Alleen het brein daar achter.

Snapt u?

Tagged with: , , , , , , , ,

Comments & Reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*