0
9 maart 2018

VVD-wethouder Raat handelt klacht eigen integriteit zelf af

Gemeente Amstelveen veegt het onder de mat
Gemeente Amstelveen veegt het onder de mat

Op 20 februari jl. heeft Bartijn Dekker een klacht ingediend bij de gemeente Amstelveen tegen wethouder Herbert Raat naar aanleiding van zijn uitlatingen in het programma Opgelicht?!. Dekker heeft tevens gesommeerd om de gedane uitspraken te rectificeren. Tot onze stomme verbazing ontvangt Dekker op 27 februari jl. een brief van de gemeente Amstelveenmet een officiële reactie op de klacht en sommatie van Dekker.

Deze brief blijkt te zijn ondertekend door niemand minder dan wethouder Herbert Raat zelf namens de burgemeester. En weer wordt Dekker de zwarte piet toegeschoven. De gemeente Amstelveen laat een klacht over integriteit afhandelen door dezelfde persoon waarvan de integriteit duidelijk in twijfel wordt getrokken. Is dit geen vreemde gang van zaken ?

“Hoogachtend de burgemeester van Amstelveen, L.B. H. Raat”

De wethouder die als Burgemeester optreedt?
De wethouder die als Burgemeester optreedt?

 

Namens Bartijn Dekker heeft Stichting AIP vandaag een brief gestuurd naar burgemeester Eenhoorn en de overige leden van het College van B&W en om opheldering gevraagd. We hebben vastgesteld dat wethouder Raat in zijn reactie van 27 februari 2018 wederom de waarheid niet heeft verteld. Een kopie van deze brie is tevens aan de Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes gestuurd.

Dekker heeft inmiddels hoofdaannemer About Projects BV al voor de rechter gedaagd vanwege wanbetaling van facturen ter grootte van 65.000 euro en zal nu ook de wethouder en de gemeente Amstelveen gaan dagvaarden. Indien de rechter Dekker in het gelijk stelt zal hij in een tweede procedure een flinke schadevergoeding eisen van zowel Raat persoonlijk als de gemeente Amstelveen.

 

Herbert Raat, is altijd te laat!
Herbert Raat, is altijd te laat!

 

Tagged with: , , , , ,

Comments & Reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*